Nieuwe meldcode

Op 1 januari 2019 gaat de verbeterde meldcode kindermishandeling in. Die is nodig, want veel kwetsbare gezinnen raken nu te snel uit beeld. Bijvoorbeeld het gezin van peuter Julan, die opgroeit in een onveilige gezinssituatie. Hoe gaat de nieuwe meldcode helpen zijn veiligheid te verbeteren? En welke rol speel jij hierin als pedagogisch medewerker?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Er komen minder signalen van kindermishandeling vanuit de kinderopvang dan je zou verwachten als je kijkt naar de statistieken. Die gaan uit van ongeveer 119.000 gevallen van kindermishandeling per jaar. Dat we dat niet terugzien in de meldingen vanuit de opvang komt deels door de huidige meldcode. Die laat nog te veel ruimte om toch níet in actie te komen, als er wel een vermoeden is van kindermishandeling. Vanaf 1 januari 2019 verandert dat dus. Als je denkt dat er sprake is van acute en structurele onveiligheid, moet je dat melden bij Veilig Thuis. Dat wordt de professionele norm. Ook
0
196

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.