Net zo rustig als thuis

De babyopvang staat voor grote veranderingen. Niet alleen omdat we meer weten over de ontwikkeling van het brein in de eerste levensjaren, ook omdat de kwaliteitseisen voor de babyopvang worden aangescherpt. Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer loopt voor op deze ontwikkelingen met een speciaal concept: de baby sensi-groep.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het wetenschappelijk inzicht over breinontwikkeling roept de vraag op of de babyopvang zich niet meer moet richten op de cognitieve begeleiding, in plaats van alleen op veiligheid en verzorging. Daarom heeft Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer de baby sensi-groepen opgericht. De groepen bestaan uit maximaal acht baby’s op twee vaste pm’ers. De baby’s krijgen sensomotorisch materiaal en activiteiten aangeboden in een prikkelarme omgeving. Op de baby sensi-groepen is geen vast dagritme; de baby’s bepalen zelf wanneer zij willen slapen en eten. Pm’ers volgen hun ritme en hebben dus geen vaste pauzes. Iedere baby krijgt een eigen mentor (en contactpersoon voor ouders)

0
46

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.