Mindful met baby’s

Liefde, contact en aanraking zijn essentieel voor een gezonde ontwikkeling van een baby. ‘Het is zo fijn om speelse yoga-oefeningen, een mini-massage of kleine momentjes van contact in te bouwen in de dagelijkse routines’, zegt yoga- en massagedocent Gea Scholtens-Stiekema.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Even de sokjes uittrekken en met je warme handen de voetjes van een kindje vasthouden, om vervolgens een korte massage te geven: het hoeft niet veel tijd te kosten. Terwijl het een baby zo veel rust en vertrouwen kan geven. ‘Met aanraking, yoga-oefeningen en massage kun je de band met een baby verstevigen’, zegt Gea. Ze heeft in haar werk veel ervaring opgedaan met baby’s, eerst in de kraamzorg, daarna als pm’er en vervolgens als coördinator en pedagogisch trainer in de kinderopvang. Inmiddels heeft ze een eigen opleidingsinstituut en recent verscheen haar boek vol praktische tips en oefeningen: Baby-yoga, samen

0
278

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.