Mannen voor de broodnodige balans

Je hebt nu eenmaal vrouwen én mannen. Logisch dus dat je op de werkvloer ook mannelijke en vrouwelijke pm’ers vindt. Toch? Opvangorganisaties waar flink wat mannen werken en die daar open over communiceren, blijken hier nauwelijks discussies over te hebben met ouders. Zelfs niet na incidenten met kinderporno en misbruik. Organisaties en kinderen vertellen over de man in de kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij de Haarlemse kinderopvangorganisatie Op Stoom werken 52 mannen op 450 medewerkers. ‘We willen diversiteit en streven naar minimaal tien procent mannen. Op de bso lukt dat goed, meer dan twintig procent is man.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-017-0186-7/MediaObjects/41189_2017_186_Fig2_HTML.jpg

In de dagopvang lukt het maar mondjesmaat’, vertelt manager Linda Blankhorst (48). Een man-vrouwmix werkt het best, vinden ze bij Op Stoom. ‘Mannen en vrouwen hebben vaak verschillende interesses en eigenschappen; gemengde teams zorgen daarom voor een gevarieerd aanbod. Mannen zijn in het algemeen wat minder van het opruimen en leren van vrouwen. Tegelijkertijd krijgen vrouwen meer lef van mannen. Je inspireert elkaar en het geeft

0
108

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.