Kritiek op je collega

In de ideale werkomgeving is alles bespreekbaar. Een aanmerking op het gedrag van je collega is de gewoonste zaak van de wereld. Dit is wat ze noemen een ‘open aanspreekcultuur’. Op veel kinderdagverblijven is de sfeer niet zo open. Zonde, want juist als je elkaar kunt aanspreken op gedrag, leer je meer van elkaar en lopen irritaties minder hoog op. Feedback geven en krijgen is niet altijd makkelijk, maar je kunt het wel leren!

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is ochtend en de eerste ouders en kinderen druppelen binnen. Als je collega binnenloopt, zegt ze vluchtig ‘hoi’, met haar telefoon in de hand. Ze trekt haar jas uit en gaat gelijk verder met het berichtje op haar telefoon. Terwijl jij ouders en kinderen begroet, gesprekjes voert en een huilend kindje opvangt, lijkt je collega versmolten met haar smartphone. Ook de rest van de dag trekt je collega op elk moment dat ze even stilzit haar telefoon uit haar broekzak. Op de momenten dat jij actief met de kinderen bezig bent, een ruzie tijdig bijstuurt of een grapje

0
38

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.