Koemelkallergie

Je hebt er vast al eens mee te maken gehad: een baby met koemelkallergie in je groep. Een allergie voor eiwitten in koemelk is namelijk de meest voorkomende voedselallergie bij zuigelingen. Waar moet je op letten en wat mag een kind met koemelkallergie wel eten en drinken?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Spoedoverleg over babymelkpoeder

Van de pasgeboren baby’s in Nederland is ongeveer 2-7% allergisch voor eiwitten in koemelk. Bij baby’s die alleen borstvoeding krijgen komt het minder voor: ongeveer bij 0,5%. Gelukkig groeien bijna alle kinderen over die koemelkallergie heen: iets meer dan de helft verdraagt koemelk weer rond de eerste verjaardag. Op driejarige leeftijd is de allergie bijna altijd verdwenen: dan heeft nog maar 1 op de 10 kinderen met koemelkallergie er last van. Bij oudere kinderen en volwassenen komt koemelkallergie nauwelijks voor.

Hoe ontstaat het?

Normaal gesproken worden eiwitten uit koemelk in heel kleine stukjes afgebroken. Als de darmen nog niet

0
34

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.