Kinderopvang: goed voor de ontwikkeling

Barnes en Melhuish onderzochten de effecten van verschillende vormen van opvang in de voorschoolse periode op de latere cognitieve ontwikkeling.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een groep Engelse kinderen werd gevolgd vanaf het eerste levensjaar tot op 4-jarige leeftijd. De cognitieve, verbale en non-verbale vaardigheden van de kinderen werden gemeten toen de kinderen ruim 4 jaar waren en de uitkomsten werden in verband gebracht met kenmerken van het kind, de thuissituatie en het wel of niet gebruiken van de kinderopvang. Kinderopvang liet een positief verband zien met de prestatie van de kleuters. Opvallend was dat alleen groepsopvang een positief verband liet zien met de cognitieve prestaties. Gastouderopvang liet geen positief verband zien. Mogelijk komt dit, aldus de onderzoekers, omdat groepsopvang kinderen met diverse

0
85

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.