Kinderopvang als vindplaats

Vanaf volgend jaar moeten kinderopvangorganisaties gaan werken met een eigen afwegingskader bij de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Voortaan moeten professionals bij acuut of structureel onveilige situaties altijd een melding doen bij Veilig Thuis. Een werkgroep boog zich over de vraag: hoe gaan we dat afwegingskader voor de kinderopvang vormgeven?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

Gjalt Jellesma van BOinK, projectleider van de werkgroep die de verbeterde meldcode voor de kinderopvang maakte, kan er nog steeds niet over uit: aanvankelijk werd de sector bij de meldcodeherziening gemakshalve geschaard onder onderwijs. ‘Verbijsterend. We hebben het hier over 900.000 kinderen; 90 procent van alle 2- tot 3-jarigen gaat naar een vorm van opvang. We zien ze vaak meerdere dagen per week, verzorgen ze. Als er één plek is om kindermishandeling te signaleren, is het de kinderopvang. We gingen in gesprek met VWS, en daar zagen ze ook in dat het een raar model was.’ Uiteindelijk kreeg de sector,

0
29

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.