Kindermishandeling

Vanmorgen was ik bij de kick-off van de Week tegen Kindermishandeling. Hugo de Jonge, de nieuwe minister van VWS, hield daar een gedreven verhaal over het belang van het terugdringen van het aantal kinderen dat te maken krijgt met mishandeling, seksueel misbruik en huiselijk geweld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De grote betrokkenheid van deze minister kwam niet onverwachts, maar toch was het erg goed om deze voormalige wethouder uit Rotterdam te horen zeggen dat de bestrijding van kindermishandeling voor het nieuwe kabinet een topprioriteit is. Samen met Magda Heijtel en Karen Strengers, resp. bestuurders van de BK en de BMK, vertegenwoordig ik als voorzitter van BOinK de kinderopvang in de Beweging tegen Kindermishandeling.

Iets meer dan een jaar geleden, tijdens een zogenaamd ambtswoninggesprek in Amsterdam, deed Eberhard van der Laan in zijn rol als voorzitter van de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik, een klemmend beroep op ons. Hij vroeg

0
41

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.