Jokken hoort erbij

In haar boek Kinderen als beroep geeft Rita Kohnstamm praktische handvatten voor het werken met kinderen van 0-12 jaar. In deze serie vind je telkens een bewerking van een hoofdstuk uit dit boek.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Tot een jaar of vier nemen kinderen het nog niet zo nauw met de waarheid. Ze presenteren sommige verhalen als echt gebeurd, terwijl voor volwassen heel duidelijk is dat ze (deels) verzonnen zijn. Dat heeft onder meer te maken met de ontwikkeling van hun geweten. Er is een fase waarin ze al wel aanvoelen dat wat ze doen niet in de haak is, maar ze kunnen dat dan nog niet zo goed op zichzelf betrekken. Dus geven ze bijvoorbeeld een ander de schuld. Er zijn ook andere oorzaken voor het jokken bij jonge kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld fantasie en

0
27

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.