Je betekent soms meer dan je lief is

Kan de band tussen een kind en een pedagogisch medewerker té hecht zijn? Jacqueline Butti, al 27 jaar pm’er in de buitenschoolse opvang, vindt van wel en waarschuwde onlangs in een internetblog voor de gevolgen. Wij vroegen twee pedagogen om een reactie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Je betekent soms meer dan je denkt’. Dat schrijft Jacqueline Butti een van haar recente blogs op kinderopvangtotaal. nl. Jacqueline is verbonden aan de bso-groep van Korein Kinderplein in Eindhoven. Ze waarschuwt in haar blog voor een te nauwe band tussen kinderen en pm’ers. Vooral bij kinderen waar thuis sprake is van een probleemsituatie, heeft zij meermalen gezien dat een kind zich te veel aan een pm’er ging hechten. ‘De buitengewone interesse in de pm’er had dan iets van een vlucht of was een vervanging van een afwezige ouder.’ Wanneer je als pm’er zo’n situatie niet op tijd weet

0
40

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.