Islamitische peuterspeelzaal BESMA

Aangepaste kleding van de pm’ers, een paar koranverzen, maar ook Kikker aan de muur. Bij de islamitische peuterspeelzaal Besma in Ede is het wezenlijk niet heel veel anders dan bij andere peuterspeelzalen. ‘We zoeken de verbinding in plaats van te focussen op wat anders is.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: PSZ Besma

Met z’n drietjes tegelijk staan ze op. De pedagoog, de coach en pedagogisch medewerker Els Stikkel. ‘Wat er veranderd is sinds onze peuterspeelzaal een islamitische grondslag heeft? Bijvoorbeeld dit: onze kleding’, vertelt Els. Alle drie dragen ze een niet al te strakke broek, met daar boven een tuniek. Terwijl ze lachend vertellen over websites waar je leuke én gepaste kleding kunt kopen, rennen de peuters buiten vrolijk rond. Het is twaalf uur en ieder moment kunnen hun ouders hen komen ophalen. Moeders in chador of alleen met hoofddoek, maar ook vaders, en moeders zonder hoofdbedekking. Pm’er Haimout Tyrini zwaait de

0
67

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.