IKC voor 0 tot 16 jaar

Een kwart van de leerlingen heeft moeite met de overstap naar de middelbare school. De Bosmark, een IKC waarin kinderopvang en basisschool één team vormen, wil daarom een volgende stap zetten. Samenwerking met de buren, een school voor voortgezet onderwijs, om te komen tot een IKC voor 0 tot 16 jaar.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IKC De Bosmark

IKC De Bosmark is een samenwerking tussen Stichting Accent en Kinderopvang Zonnekinderen. Sinds 2012 zitten twee gefuseerde basisscholen en de kinderopvang samen in een nieuw gebouw in Dinxperlo. Dat gaat heel goed, zegt directeur Jan van der Horst. ‘We werken in één team, met één pedagogische visie en onder één leidinggevende. Vanaf de start van de samenwerking hebben we integraal gedacht. Er is namelijk meer wat ons bindt dan wat ons scheidt. We werken allemaal vanuit het uitgangspunt van een ononderbroken ontwikkeling en van blije kinderen. Onderwijs en opvang leren veel van elkaar. Er is een enorme synergie.’

Soepeler

Pal

0
95

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.