Hup, naar buiten! Groene activiteiten in Herfst en Winter

De herfst heeft flink ingezet en het ziet er niet echt appetijtelijk uit buiten. Wind, regen, guur. Kan je in het najaar en de winter toch groene (buiten)activitei- ten doen? ‘Zeker!’ zegt trainer Elizabeth Binsbergen van Natuurlijk In Beweging. ‘De kinderen willen wel, het zijn vaak de pedagogisch medewerkers die aarzelen’ Hoe zetje je over die aarzeling heen? Tips voor leuke, groene activiteiten, ook als de zon niet schijnt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Lekker op de bank met een mok warme chocolademelk een videootje kijken. Het is zo verleidelijk als het buiten grijs en grauw is. Toch kun je prima elke dag naar buiten gaan. Buiten spelen en de natuur ervaren is heel belangrijk voor kinderen. Binsbergen: ‘De natuur is een derde opvoeder, naast ouders en pedagogisch medewerkers. Zij reikt zoveel waardevols aan voor de ontwikkeling van een kind. De natuur is altijd anders, voelt anders, biedt kleurnuances. Een finetuning voor de zintuigen. Tegelijkertijd is de natuur ook een heerlijke plek om je uit te leven. Hoeveel kinderen hebben niet het etiket ADHD?

0
159

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.