Hoe voorkom je pesten op de bso?

Het aanpakken van pesten op de bso is best lastig. Je hebt kinderen immers maar een paar uur binnen en de groepssamenstelling wisselt per dag. Bovendien komen de kinderen van verschillende scholen, die allemaal hun eigen pestbeleid hebben. Hoe voorkom je pesten op de opvang?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wilbert van Woensel

‘Jij mag niet meedoen, ik vind jou stom.’ Dat soort opmerkingen maken jonge kinderen met regelmaat. Meestal is dan iets zeggen als: ‘We spelen hier allemaal met elkaar’ voldoende om de sfeer te herstellen. Maar wat nu als dit buitensluiten structureel bij eenzelfde kind gebeurt?

Zo’n vijftien procent van de basisschoolkinderen is wel eens slachtoffer van pesten. Dat is veel, als je bedenkt dat de gevolgen van pesten een mensenleven lang kunnen doorwerken – ook bij de pesters. Juist in de basisschoolleeftijd zijn kinderen erg bezig met wie ze zijn en hoe zij zich verhouden tot anderen. Niet voor niks

0
211

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.