Hoe voldoen we aan de nieuwe VVE-eisen?’

Elke kinderopvangorganisatie die voorschoolse educatie biedt, moet vanaf 1 juli voldoen aan de nieuwe VVE-eisen. Wat betekent dit in de praktijk? Mbarka Abazar (50) is locatieverantwoordelijke bij Korein Kinderplein in Eindhoven. 'Ik vind veranderingen in het belang van de kinderen prima, maar vraag me af: hoe moet ik dat vormgeven? En krijgen we daar voldoende tijd voor?' Abazar stelt haar zeven meest dringende vragen aan Isabella Bolt van GGD GHOR Nederland.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1. Wij werken met ‘Peuterplein’. Ik begrijp dat de GGD VVE-programma’s alleen nog ziet als ‘leidraad’, die je niet strak hoeft te hanteren. Wat betekent dat? Mogen we ontwikkelingsstimulering invullen zoals bij onze identiteit past?

‘Ja, dat mag zeker. De nieuwe VVE-eisen zijn opgesteld om de kwaliteit te verbeteren. Doel is dat kinderen er echt baat bij hebben en dat de nieuwe manier van werken beroepskrachten stimuleert, dat zij meer plezier in hun werk krijgen. De regeling zegt eigenlijk niets over het programma dat je hanteert. Het is belangrijk dat je als organisatie in je pedagogisch beleidsplan beschrijft wat jouw

0
803

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.