Hoe hou je van een kind?

Janusz Korczak is een belangrijke pedagoog voor de kinderopvang. Maar waarom eigenlijk en waar staat hij voor? Pedagoog Inge van Rijn laat zien hoe Korczak zou reageren op de kinderopvang in deze tijd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Janusz Korczak Stichting
Al schrijvend denkt Korczak na over het opvoeden van kinderen. Zijn boek Hoe houd je van een kind uit 1920 is een pleidooi om kinderen serieus te nemen. Het geeft verbluffend veel inzichten voor de Nederlandse kinderopvang anno nu. Als directeur van het weeshuis Dom Sierot in Warschau werkt Korczak aan een rechtvaardige samenleving, waarin ieder kind tot zijn recht kan komen. Hij let erop dat de zwakke kinderen niet overheerst worden door de sterke. Hij gunt kinderen een betere wereld.

Tijdmachine

Wat zou Korczak denken als hij nu een kindercentrum in Nederland binnen zou stappen? We stoppen hem in

0
78

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.