Groeien of niet?

Met de stijgende vraag in de kinderopvang is het verleidelijk om te kiezen voor capaciteitsuitbreiding. De nieuwe beroepskracht-kindratio van de Wet IKK zet extra druk achter de vraag: wel of niet groeien? Jaap Tulp adviseert: laat je niet sturen door de waan van de dag.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij De Kikkerkoning Kinderopvang in Elst, een organisatie met drie bso’s (dagelijks 340 kinderen) en twee kinderdagverblijven (100 kinderen), is uitbreiding altijd geleidelijk gegaan. Vijftien jaar geleden legden twee zussen de basis met een kinderdagverblijf. Na verzoek van ouders kwam er na een paar jaar een bso bij: ’t Strand, een voormalige loods met een indoorstrand en trampolines. Daarna werd BSO De Zee in een brede school gevestigd. BSO De Landerij werd opgezet in een park met een kinderboerderij waar kinderen kunnen kanovaren en vuur stoken. ‘Leidend is voor ons de vraag: draagt een nieuwe vestiging bij aan een groter

0
104

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.