Gezond eten in de kinderopvang: De nieuwe Schijf van Vijf

Gezonde voeding: het blijft een ingewikkeld onderwerp. Er wordt zoveel over gezegd en geschreven. En wat eerst als gezond werd beschouwd, mag nu niet meer volgens de nieuwe Schijf van Vijf. Wat is nu écht gezond eten en drinken voor kinderen? En hoe stel je een goed voedingsbeleid op?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

Wat is gezonde voeding?

Gezond eten is zo min mogelijk bewerkt. Denk aan fruit, groente, water, brood. In bewerkte producten zit vaak (te) veel suiker, zout en vet of ongezonde kunstmatige toevoegingen. Zorg voor variatie: eet en drink uit alle schijven van de Schijf van Vijf. Rauwkost en groente mag altijd als tussendoortje. Ook lekker: banaan of aardbei op brood!


Weg ermee!

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-018-0072-y/MediaObjects/41189_2018_72_Fig1_HTML.jpg
  • In Diksap, aanmaaklimonade en Roosvicee zit veel suiker. Geef liever lauwe (vruchten)thee en water. Ook lekker met schijfjes limoen, sinaasappel of aardbeien!

  • (Smeer)leverworst: bevat teveel vitamine A voor kleine kinderen. En het is heel zout. Kies liever beenham,

0
139

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.