Genderneutraal spelen in de kinderopvang

In spel worden vaak de verschillen tussen jongens en meisjes benadrukt. Jongens spelen met auto’s, meisjes met poppen. Is dat erg, die stereotypering? Doet het iets met de ontwikkeling van kinderen? En hoe kun je ze meer genderneutraal laten spelen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Spelen is gezond en belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, daar is iedereen het over eens. Ze oefenen in hun spel fysieke, emotionele, sociale en cognitieve vaardigheden op een natuurlijke manier. Om goed te kunnen spelen moeten kinderen de ruimte krijgen om zichzelf en de wereld om zich heen spelenderwijs te ontdekken en zich daarin te ontwikkelen. Dat vindt Louise Berkhout, docent psychologie en onderzoeksvaardigheden aan de Hogeschool Leiden. Zij deed onderzoek naar vrij spel en de sociaal-emotionele gezondheid van jongens en meisjes. ‘Spelen is hartstikke goed voor de ontwikkeling van kinderen op allerlei gebieden. Mits ze genoeg tijd

0
317

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.