Een kijkje bij de buurgroep

Steeds meer kinderopvangcentra werken met het opendeurenbeleid. Niet als bezuinigingsmaatregel, maar juist om de kwaliteit te verbeteren. Twee ervaringsdeskundigen over de aanpak en de voor- en nadelen. ‘Als je kindgericht wilt werken, kom je vanzelf bij het opendeurenbeleid uit.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Weken lang zit het kleine meisje voor het ronde gat in de deur. Ze gaat even staan, kijkt en ploft weer op haar billen. Dit herhaalt zich nog een aantal keren, elke dag weer. Na een paar weken durft ze het aan: ze kruipt door het gat heen en is in een andere omgeving. Het is tijd om iets nieuws te ontdekken. Het meisje is vanuit haar eigen babygroep een kijkje gaan nemen bij de dreumesgroep.

Deuren met gaten

‘Het is zo mooi om te zien hoe een klein kind dat net kan staan, zich op deze manier ontwikkelt’,

0
85

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.