Hallo muziek

Muziek maken en naar muziek luisteren draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. ‘En het is nog leuk ook!’, zegt een gedreven Joost Korver van kinderopvangorganisatie SKDH. Samen met Erik van Deuren van Hallo Muziek ontwierp hij een ambitieus muziekprogramma voor kinderen, met zelfs een speciaal ontwikkeld aanbod voor baby’s. En dat is nieuw voor Nederland.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Elk kind is in aanleg muzikaal.’ Dat zegt Erik van Deuren van Hallo Muziek, gespecialiseerd in muziekeducatie op scholen én in de kinderopvang. ‘We komen allemaal ter wereld met een enorme muzikale gevoeligheid. Baby’s van zes maanden oud herkennen moeiteloos een fout of afwijking in de opeenvolging van toonsoorten. Dat blijkt uit onderzoek. En we kennen allemaal wel de filmpjes van YouTube: een peuter die dirigeert en daarbij, zoals een goede dirigent doet, vooruitloopt op de muziek. Of een dreumes die volschiet telkens wanneer hij één bepaalde noot hoort. Als baby kun je een absoluut gehoor ontwikkelen, maar dat vergt

0
170

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.