De pedagogische kwaliteit gemeten

Het landelijke onderzoek naar pedagogische kwaliteit wordt sinds dit jaar uitgevoerd door andere partijen dan het NCKO, te weten een consortium van de Universiteit Utrecht en Sardes. Wat betekent dat voor de kinderopvangcentra?

De landelijke onderzoeken naar pedagogische kwaliteit gaan verder onder de naam Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK). Ze worden per 2017 de komende vier jaar uitgevoerd door een consortium van Universiteit Utrecht en onderzoekscentrum Sardes. De opdracht werd hen gegund na een openbare aanbesteding door het Ministerie van SZW. Voorheen was het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCKO) verantwoordelijk voor de landelijke kwaliteitsmetingen (0-4 jaar), samen met het Kohnstamm Instituut (4-12 jaar). Ook ontwikkelden het NCKO en het Kohnstamm Instituut hiervoor de instrumenten.

Agressie

De roots van het landelijke onderzoek naar pedagogische kwaliteit liggen in 2002, toen Amerikaans onderzoek stof deed opwaaien: uit

0
84

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in