Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderen met bijzonder gedrag: de pareltjes van de groep

Kinderen met bijzonder gedrag vind je op iedere groep. Zulk gedrag vraagt behoorlijk wat van jou én de groep. Dat dit pittig kan zijn, weet kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve als geen ander. Met haar tools leer je deze kinderen begrijpen en kun je ze op weg helpen. Zo maak jij het verschil!
Foto: AdobeStock

Ze

Registreren

1 REACTIE

 1. Enigszins paradoxaal om kinderen geen stempel, label of stigma te willen geven en vervolgens kinderen met afwijkend gedrag in de categorie ‘pareltjes’ te plaatsen.
  Wanneer alle kinderen uniek zijn en hun eigen-waarde hebben in onze samenleving, zouden we dan niet ook moeten wegblijven van segregerende positieve labels? Verder goede tips.
  Een aanvulling. VE is steeds meer wat ik noem VEPZ, voorschoolse educatie én preventieve zorg. Veel organisaties bieden passende KOV omdat ze kinderen én ouders niet aan hun maatschappelijke lot willen overlaten.
  Goede tips voor pedagogisch medewerkers alleen zijn niet meer voldoende. We moeten ons als sector ook bezinnen over welke plek de KOV kan en wil innemen binnen de infrastructuur van zorg en hulpverlening voor jonge kinderen.
  Het stadium van ‘grens bereiken’ zijn velen van ons voorbij. We zijn er overeen, zonder additionele middelen en professionele ondersteuning.
  Anja Booi -Kinderopvang pedagoog.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.