De invloed van ruimte op kinderen

De inrichting van de ruimte, de beschikbare oppervlakte en de aanwezigheid van spelmateriaal maken altijd deel uit van de beoordeling van de kwaliteit van de kinderopvang. Toch is nog weinig bekend over hoe ze van invloed zijn op het gedrag van kinderen. Ine van Liempd deed promotieonderzoek naar vrij spel en zag dat jonge kinderen vooral de vrije vloer gebruiken, om te rennen, springen, staan, lopen, en soms om te spelen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Speelhoekje voor baby's

Een kinderdagverblijf biedt kinderen kansen en uitdagingen, niet alleen sociaal, maar ook door de bijzondere omgeving. Maar hoe gebruiken kinderen die omgeving? Dat is een vraag die Ine van Liempd al jaren bezighoudt. ‘Jij moet hierop promoveren’, zeiden ze haar al in 2004. Het duurde nog heel wat jaren, maar nu heeft Van Liempd haar onderzoek afgerond en promoveerde ze bij Paul Leseman aan de Universiteit van Utrecht. Exploring childcare spaces: Young children’s exploration of the indoor play space in center-based childcare luidt de titel van haar proefschrift.

Exploratie

Internationaal is er nog weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van

0
101

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.