De ene baby is is de andere niet

In haar boek Kinderen als beroep geeft Rita Kohnstamm praktische handvatten voor het werken met kinderen van 0-12 jaar. In deze serie vind je telkens een bewerking van een hoofdstuk uit dit boek. Deze keer aflevering 3: De ene baby is de andere niet.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Al in de eerste acht weken van een mensenleven zijn er duidelijk verschillen tussen jongetjes en meisjes. Zo zijn jongensbaby’s gemiddeld kwetsbaarder en wat vaker ziek. Het beendergestel van pasgeboren meisjes is net zo ver ontwikkeld als bij jongetjes pas na vier of zes weken. Jongetjes zijn daarentegen beweeglijker dan meisjes. Ook in latere jaren blijft dit verschil in grofmotorische beweeglijkheid bestaan. Meisjes zoeken vanaf het begin meer oogcontact en richten zich meer op stemmen; jongetjes kijken meer rond naar wat er is te zien. Meisjes zuigen sneller en langer achter elkaar en gaan ook eerder duimen. Al deze sekseverschillen

0
18

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.