Column – Van papier naar hoofd naar handen…

Vanaf 1 januari zijn er weer nieuwe eisen vanuit de Wet IKK van kracht. Waaronder de eis voor de aanstelling van een pedagogisch beleidsmedewerker. Wij merken dat er veel vragen leven rondom deze functie. Hoe zorg je dat de pedagogische groei plaatsvindt? Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen passie en ambitie. Laten we juist die andere zaken eens bekijken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Allereerst is het belangrijk om na te denken over hoe je de functie vorm wil geven. De pedagogisch beleidsmedewerker heeft als taak om het beleid te ontwikkelen, deze te implementeren èn medewerkers te coachen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Voor de wet één functie met verschillende taken die elk veel verschillende kennis en vaardigheden vereist. Maar jij bent vrij om te bepalen hoe je hiermee omgaat. Houd je het samen in één takenpakket of ga je splitsen in taken of in meerdere personen? Bijvoorbeeld een beleids- medewerker en daarnaast een aparte coach. Deze keuze bepaalt namelijk de kwalificatie-eis voor

0
34

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.