Column – Het strafblad en de VOG

Medewerkers in de kinderopvang hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Een recente uitspraak van de hoogste bestuursrechter (de Raad van State) illustreert hoe een belangenafweging tot stand komt bij een werkneemster die het niet eens is met het niet verlenen van een VOG.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

De uitspraak van 20 maart 2019 gaat over een toekomstig medewerkster van een kinderopvang in Rotterdam. Haar is een VOG geweigerd vanwege meerdere delicten: de vrouw is in 2014 veroordeeld voor het medeplegen van valsheid in geschrifte en witwassen, en is in 2012 veroordeeld tot 6½ jaar gevangenisstraf voor een drugsdelict in Spanje. Daarnaast is er nog eens sprake van vermogensdelicten.

Volgens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (nu: de minister voor Rechtsbescherming) vormen de strafbare feiten een belemmering voor de behoorlijke uitoefening van de functie als pedagogisch medewerker. De belangenafweging leidt tot de conclusie dat er geen VOG dient

0
58

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.