Column – Heldere structuur

Hadden we 'van scratch af' een stelsel van voorschoolse voorzieningen ontwikkeld, dan waren kinderopvang en peuterspeelzaal nooit twee verschillende opvangvormen geweest. De harmonisatie is dus een natuurlijk proces en een goede zaak. Jammer is wel dat dat voor ouders iets minder voor de hand ligt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Voor wie bij het woord belastingdienst al rode vlekken in de nek krijgt, is het aanvragen van kinderopvangtoeslag een grote hobbel. Kinderopvangorganisaties doen hun best om ouders daarin te begeleiden. Toch gaat dat lang niet altijd en overal goed, bijvoorbeeld in Amsterdam. Ouders halen hun kinderen massaal van de voorschool, schrijft Het Parool (12 september). Dat komt vooral omdat in Amsterdam de voorschool sinds de harmonisatie niet meer gratis is. Maar vaak hoeven ouders maar heel weinig te betalen, en toch haken ze af. Dat komt omdat ze de rompslomp niet willen. Wethouder Marjolein Moorman lobbyt daarom in Den Haag

0
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.