Column – Genoeg is genoeg

Regelmoeheid. Heeft u er ook last van? In mijn rol als bedenker van softwareoplossingen voor kinderopvang en scholen spreek ik zowel met kinderopvangmanagers als pedagogisch medewerkers. Ik bespeur de laatste tijd bij beide een duidelijke regelmoeheid. Al jaren werken we continu aan de verbetering van de kwaliteit. Ernstige incidenten worden gevolgd door stevige maatregelen en de IKK zet per 1 januari nog eens de puntjes op de i van deze kwaliteitsmarathon.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De regels beginnen zich echter op te stapelen. Managers jongleren met de administratieve, personele en dus ook financiële gevolgen en veldwerkers klagen over het feit dat zij door alle administratieve handelingen steeds minder tijd overhouden om met de kinderen bezig te zijn. Hoewel geen enkele bevlogen professional het streven naar kwaliteit in twijfel trekt, worden er wel steeds meer vraagtekens gezet bij de hoeveelheid wet- en regelgeving. Levert dit nog altijd een echte verbetering op? Of komen we op een kenterpunt waarbij de regels gaan domineren en innovatie en mooie, creatieve ideeën in de kiem worden gesmoord.

Wanneer is genoeg

0
50

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.