Column – De dichtende ninja

Jip was zeven jaar toen hij in mijn bso-groep zat. Hij zocht graag contact met de leiding en praatte dan honderduit. Tegenover de andere kinderen hield hij zich een beetje op de vlakte. Opvallend was zijn brede woordenschat en soms peinzende manier van spreken, waardoor hij ouder klonk dan dat hij was. Dit hoogbegaafde jongetje was een oude(re) ziel in een jong lichaam…

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op een middag, tussen de crackers met smeerkaas door, vertrouwde hij me toe dat hij gedichten schreef en dat ik er best een mocht lezen want die had hij in z’n tas. Ik kreeg een wat smoezelig gekreukt blaadje met een duidelijk ‘zevenjarig’ handschrift in m’n handen gedrukt. Met stijgende verbazing las ik het door; het bleek een gedicht te zijn dat gepast zou hebben bij een dertienjarige met het vermogen tot zelfreflectie. Een gedicht over zichzelf en over God. ‘Heb jij dit geschreven?’ Ik probeerde m’n verbazing ietwat te verbergen om hem niet te beledigen door m’n twijfel. En

0
30

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.