Als ouders gaan scheiden

Scheiden doet lijden. Zeker wanneer er jonge kinderen in het spel zijn. In het ‘KIES-programma’ (Kinderen in EchtscheidingsSituatie) werken professionele coaches samen met pm’ers om kinderen onderling te laten praten over hun ervaringen. ‘Kinderen vinden het enorm opluchten: praten over pappa en mamma zonder dat die er iets van vinden.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hoezeer we in deze tijd ook gewend zijn aan echtscheidingen, het cijfer blijft schokkend: gemiddeld elk kwartier krijgt een kind in Nederland te horen dat zijn ouders uit elkaar gaan. ‘Voor elk kind brengt dat enorme stress met zich mee’, zegt familiecoach en KIES-omgangsbegeleider Katja Blok. ‘De jongste kinderen die wij begeleiden, vanaf vijf jaar, komen net in de fase waarin hun hart opengaat, waarin ze meer gaan voelen en hun ‘ik hou van je’ meer is dan alleen papegaaiengedrag. Een leeftijd dus waarop hun hart ook heel hard gebroken kan worden. Vaak leggen zij de schuld van een

0
49

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.