Als groep kan je een vuist maken’

Waarom zou je lid worden van een beroepsvereniging? Marjolijn van Duijn (31) is peuterleidster bij een kinderdagverblijf in Woerden. Ze overweegt om zich aan te sluiten bij PPINK, maar vraagt zich af wat zo’n lidmaatschap haar in de praktijk oplevert. Ze praat erover met André Smit. Hij is als jeugdbeschermer lid van de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW), een platform dat al vele decennia de stem laat horen van sociaal werkers.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Marjolijn: ‘Waarom ben je lid geworden van BPSW?’

André: ‘Ik werd zo’n vijf jaar geleden lid van de voorganger van deze beroepsvereniging, de NVMW. Ik merkte dat veel mensen zich met mijn vak bezighouden, zoals politici, beleidsmakers en managers. En ik had het gevoel dat ik daarin als professional weinig mijn stem kon laten horen. Daarom vind ik het belangrijk dat er een vereniging is die de professie centraal stelt en waarbinnen professionals met elkaar praten over hoe zij hun vak willen uitoefenen. Een vereniging kan deze stem vervolgens laten horen in overleggen. Hoe meer mensen lid zijn, hoe beter

0
43

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.