Advies

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft elke maand zijn visie bij een van de pedagogische artikelen in Kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-017-0158-y/MediaObjects/41189_2017_158_Fig1_HTML.jpg

Je brein denkt bij een verandering al snel: help, een bedreiging! En daardoor gaat het ook vaak snel in de alarmstand. Zeker als die verandering betekent dat je gedrag moet gaan vertonen dat je nog niet eerder hebt hoeven laten zien. Dan kan de alarmstand zelfs omslaan in faalangst. Nu hoeft dat niet erg te zijn, want positieve faalangst (ja, die bestaat) zorgt ervoor dat we extra ons best gaan doen. Maar als de faalangst te groot wordt, kan het negatieve faalangst worden. En die leidt uiteindelijk vaak tot onzekerheid.
Als bij een liefdespaar (bekend terrein) ineens een kind wordt

0
28

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.