Advies over het belang van kindvoorzieningen

De Sociaal-Economische Raad analyseerde de sociaal-economische effecten van voorschoolse kindvoorzieningen en deed voorstellen tot verbetering van het stelsel. Investeringen zijn niet alleen nodig vanuit sociaal-economisch oogpunt, maar ook om ontwikkeling te bevorderen en segregatie tegen te gaan. Een gesprek met voorzitter Mariëtte Hamer.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Mariëtte Hamer is ruim een jaar voorzitter van de Sociaal- Economische Raad (SER) en heeft zich als voorzitter van de Werkgroep kindvoorzieningen intensief bemoeid met het toekomstige stelsel voor jonge kinderen. Het onderwerp ligt haar na aan het hart. Als Tweede Kamerlid was zij een voorvechter van kinderopvang als basisvoorziening, en in die hoedanigheid kwam ze al regelmatig voor in de kolommen van Management Kinderopvang.

In haar huiselijk ingerichte werkkamer in het SER-gebouw in Den Haag wil ze het woord ‘basisvoorziening’ niet in haar mond nemen. ‘Er bestaan heel veel beelden over kinderopvang. Wij hebben juist geprobeerd om

0
8

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.