9 tips om met driftbuien om te gaan

In deze rubriek krijg je tips over wisselende onderwerpen. Deze keer: driftbuien. Sommige kinderen zijn intens en temperamentvol. Als ze een driftbui krijgen, hoe ga je daar dan het beste mee om? Tips van Eva Bronsveld, spreker, trainer en schrijver op het gebied van opvoeding en onderwijs.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Tips bij driftbuien.jpg
Het heeft geen enkele zin om een kind tijdens een driftbui te corrigeren; dit werkt juist averechts. - Foto: denisl / iStock / Tinkstock

1 Voel je niet persoonlijk geraakt

Een kind dat een driftbui krijgt, doet dit niet om jou dwars te zitten. Het wordt blijkbaar volledig overmand door zijn emoties en moet leren hoe hiermee om te gaan. Bedenk dat het voor dit kind geen kwestie is van niet willen, maar van niet kunnen.

2 Wees er op tijd bij

Als je een temperamentvol kind een tijdje goed observeert, zul je het moment dat hij driftig wordt herkennen. Ga op zo’n moment in gesprek met een kind om samen naar een oplossing te zoeken. Zo krijgt het zelf ook meer gevoel wanneer

0
12

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.