8 Tips voor spelen met zand & water

Op 15 mei organiseren we de jaarlijkse Dag van de Groene Kinderopvang, in samenwerking met Groen Cement. En op 29 juni is het weer Modderdag! We kijken eens verder dan de heksensoep en modderkunst. Hier 8 tips om te spelen met zand en water, maar dan anders.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock
  1. Zandschuim maken

    Wist je dat je van binnenspeelzand (kinetisch zand) en scheerschuim een heerlijk kneedbaar goedje kunt maken waar kinderen uren mee kunnen spelen? Meng voor een fijne substantie 300 ml scheerschuim met 15 cups speelzand.

  2. Zandschattenspel

    Verstop voorwerpen in het zand, zoals een bord of kopje, kommetjes, vaasjes, munten of mooie stenen. Graaf de schatten als echte archeologen op met behulp van scheppen, lepeltjes en borstels. Voor jonge kinderen verstop je de voorwerpen heel oppervlakkig, voor oudere kinderen kun je de voorwerpen dieper verstoppen.

  3. Krabbenrace

    Teken een start en een finish in het zand. Ga allemaal zijwaarts als een

0
168

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.