6 Tips voor verbondenheid in het team

Een sfeer van verbondenheid is even belangrijk voor het welzijn van kinderen in een groep als voor het team. Hoe kun je die verbondenheid met elkaar creëren? Zes tips uit het Pedagogisch kader diversiteit in kindercentra 0 - 13 jaar.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Ga met elkaar in gesprek en wissel inzichten uit. Dit klinkt makkelijker dan het is, want er spelen altijd emoties. Als je durft te zeggen waarom je dingen anders doet en wat je daarbij ervaart, komt er ruimte vrij om naar oplossingen te zoeken én ontstaat er nieuw plezier in de samenwerking.

2 Alle teamleden moeten bereid zijn om op zichzelf en elkaar te reflecteren. Daar hoort bij dat ieder een open en nieuwsgierige houding wil ontwikkelen, actief wil luisteren, zich wil verplaatsen in het perspectief van de ander en bereid is van elkaar te leren.

3 Kindercentra en

0
35

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.