13 Tips

Acht op de tien kinderen zitten niet veilig in de auto. Hiervoor waarschuwt de Taskforce Kinderveiligheid. Meestal gaat het mis bij het vastgespen van kinderen in autostoeltjes. Vanwege het stintverbod worden meer kinderen vervoerd met de auto of de taxi. Lees daarom deze tips van VeiligheidNL.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pixabay

Om kinderen veilig te vervoeren

1 Baby’s > Het is belangrijk om baby’s zo lang mogelijk achteruit te vervoeren. Het nekje is bij jonge kinderen kwetsbaarder, omdat ze in verhouding een zwaarder hoofd hebben. Als je ze achteruit vervoert wordt het nekje tijdens een botsing beter beschermd.

2 Baby’s > Baby’s zijn te groot voor vervoer in de Maxi-Cosi, als de bovenkant van het hoofd boven de rugleuning uit komt. Of als het kindje meer weegt dan het aangegeven aantal kilo’s of groter is dan de aangegeven lengte op de autostoel. De lengte van de beentjes is hierin niet doorslaggevend.

0
36

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.