Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maatschappelijk vastgoed kan nog efficiënter

Maatschappelijk vastgoed kan nog efficiënter

Bouwstenen voor Sociaal, die partijen in het maatschappelijk vastgoed met elkaar in contact brengt, heeft verdere invulling gegeven aan de Agenda Maatschappelijk Vastgoed. Afgesproken is dat er in de toekomst nog slimmer wordt omgegaan met de huisvesting van onderwijs en opvang. Onder andere de VNG, PO-Raad, MOgroep, Aedes en de Brancheogrnaisatie Kinderopvang waren aanwezig.

Zakelijke houding
De eerste aanzet voor de sectorverbindende Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2012 is op het eind van de dag uitgereikt aan minister Donner. De nadruk ligt op meer samenwerking (joint venture) en een meer zakelijke manier van omgaan met elkaar. De afspraak is nu:’je doet mee of je doet niet mee. Achterover zitten is er niet meer bij. Er gaat veel geld om in maatschappelijk vastgoed en het belang is groot.

Meer inbreng ondernemers
Er zijn afspraken gemaakt om bestaande gebouwen nog beter te gebruiken en daarbij moet er meer ruimte zijn voor inbreng van burgers en ondernemers. Gemeenten, politiek en brancheorganisaties willen in de toekomst beter aansluiten bij de maatschappelijke vraag en mogelijkheden en het vastgoedmanagement beter vorm geven. Komende periode wordt de agenda verder vormgegeven en vertaald naar concrete acties die de betrokkenen in 2012 samen gaan oppakken.

Lees de toespraak van Minister Donner >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.