Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Liedjes

* Op Peuteren.nl vind je teksten van vele kinderliedjes, gerangschikt op alfabet en op thema. Bij sommige liedjes zit een muziekbestand zodat je de minder bekende liedjes nog eens kunt beluisteren.

* Op de site van Ouders Online staat een pagina met liedjes.

* Het Kleischip is een initiatief van twee moeders van crèchekinderen. Ze maken en illustreren liedjes. De liedjes worden gezongen waardoor je ze makkelijk kunt leren.

* Op de site van Pinkelotje vind je de teksten van 450 kinderliedjes. Bij sommige is ook een audiobestand bijgevoegd met de melodie. Ook kun je via de site een liedje laten componeren voor een speciale gelegenheid (een ritueel, een feestdag). 

* Op de site Peuterplace staat veel informatie over het gebruik van muziek en liedjes op kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Je krijgt er algemene tips over hoe je het beste liedjes kunt gebruiken en welke liedbundels en cd’s geschikt zijn. Ook vind je er de bekende kinderliedjes met tekst en muziekbestanden.   

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.