Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Levering zelftesten gastouders: hoe zit dat precies?

Behalve voor de kinderopvang komen ook zelftesten beschikbaar voor gastouders, waarmee ze tot aan de zomer twee keer per week preventief een test kunnen doen. Anders dan aanvankelijk gemeld, ontvangen gastouders deze testen vanaf 10 mei op het opvangadres. De levering duurt ongeveer twee weken.
belangrijke-informatie-over-gebruik-zelftesten-voor-gastouders
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Het verzenden gebeurt automatisch. De testen hoeven niet aangevraagd te worden. Het preventief zelftesten is niet verplicht, maar wanneer gastouders de zelftest twee keer per week preventief gebruiken, kunnen besmettingen vroegtijdig worden gesignaleerd en mogelijke besmettingen worden voorkomen.

Ook kinderopvangorganisaties ontvangen in mei de sets met zelftesten voor medewerkers op het hoofdadres van de organisatie. De verspreiding onder vestigingen doen zij zelf.

Naar welk adres?

Aanvankelijk zouden de gastouders de zelftesten op het woonadres geleverd krijgen. Dit zou ook gelden voor de gastouders die opvang bieden op het adres van de vraagouders. Inmiddels is duidelijk geworden dat geen gebruik kan worden gemaakt van de adresgegevens van deze groep gastouders. Er is daarom voor gekozen om ook voor deze groep gastouders de zelftesten op het opvangadres (in dit geval het adres van de vraagouders) te leveren.

Als de gastouder op meerdere adressen opvang biedt, wordt er automatisch één adres geselecteerd waar de set met zelftesten naartoe wordt gestuurd. Het advies aan de gastouders is om hun vraagouders hierover te informeren.

Voor de gastouders waarbij het opvangadres tevens hun eigen woonadres is, geldt dat deze adresgegevens wel gebruikt kunnen worden. Deze gastouders krijgen de zelftesten op hun woonadres geleverd.

Meer informatie over de zelftesten is te vinden op www.zelftestenkinderopvang.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.