Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leverancier KidsComplete failliet verklaard

KidsComplete, een bezorgservice voor kinderdagverblijven in Nederland, is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Het bedrijf in Zoetermeer betaalde het personeel ruim een jaar het salaris te laat en onvolledig. ‘De rechtbank vond het genoeg geweest’, zo meldt FNV Bondgenoten.
Leverancier KidsComplete failliet verklaard
Foto: KidsComplete

De vakbond heeft er bij het bedrijf op aangedrongen om na het betalen van het verschuldigde geld aan het personeel, de eer aan zichzelf te houden en faillissement aan te vragen. ‘Hier is KidsComplete niet op ingegaan, zodat het nodig was dat de rechtbank uitspraak deed in de zaak’, aldus de vakbond.

Betalingsregeling

Het personeel diende eerder al een vordering in voor het achterstallige salaris en vakantiegeld. Daarop had KidsComplete een betalingsregeling afgesproken, maar die werd niet nagekomen door de directie. Tijdens de zitting probeerde kinderopvangorganisatie nog een keer uitstel te krijgen door te bewijzen dat een deel van het geld al was overgemaakt. De aanwezige werknemers heben echter aangegeven dat de problemen met de salarisbetalingen structureel waren. ‘De rechtbank gaf hierop aan het genoeg was geweest en verklaarde KidsComplete failliet’, aldus de vakbond.

De vakbond gaat contact opnemen met de curator en met het UWV, dat de salarisbetaling overneemt, om het vervolgtraject voor de medewerkers te bespreken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.