Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leraar basisschool wegens onzedelijk gedrag op non-actief

Onzedelijk

Een 55-jarige leraar van een basisschool in Groessen (Gelderland) is vorige week donderdag op non-actief gezet wegens grensoverschrijdend onzedelijk gedrag tegenover leerlingen. Burgemeester Henk Zomerdijk van Duiven, waar Groessen onder valt, bestempelde het gedrag van de man woensdag als ernstig. 

Aangifte
De man uit Arnhem heeft op verschillende scholen lesgegeven en staat sinds 2007 voor groep 6/7 van de Joannesschool. Vorige week maandag deden de ouders van een 11-jarige leerling van de bovenbouw aangifte tegen de meester. Donderdag volgde de aangifte van een 14-jarige jongen, die inmiddels op het voortgezet onderwijs zit. Dat was aanleiding om de leraar onmiddellijk op non-actief te stellen.

Sportvereniging
De leraar kreeg in 2009 ook al een disciplinaire maatregel opgelegd wegens zijn gedrag tegenover leerlingen. Toen is er geen aangifte gedaan. Ditmaal is ook de Onderwijsinspectie ingelicht over de kwestie. Volgens Zomerdijk staat de man sinds 1981 voor de klas. Sinds 20 jaar werkte hij op scholen van de Stichting Confessioneel Onderwijs R’-IJssel in Duiven. Hij was ook zeer actief bij de sportvereniging in het dorp, waar hij nu voorlopig niet meer welkom is.

Bso’s op de hoogte
Andere scholen waar de man heeft gewerkt, de buitenschoolse opvang en scholen voor voortgezet onderwijs in de omgeving van Duiven zijn volgens Zomerdijk op de hoogte gesteld. Ouders van leerlingen van de Joannesschool zijn dinsdagavond tijdens een besloten bijeenkomst geïnformeerd. Daarbij waren ook politie, Openbaar Ministerie (OM) en GGD aanwezig.

Onrust in het dorp
Wat de leraar uit Arnhem precies heeft gedaan, wil Zomerdijk nog niet zeggen. Hij verwacht dat het onderzoek naar het gedrag van de Arnhemmer over enkele weken zal zijn afgerond. Het OM heeft de ouders toegezegd voortvarend te werk te gaan. Er waren woensdag nog niet meer aangiftes binnengekomen tegen de docent. De kwestie heeft in het kerkdorp voor veel onrust gezorgd. Schooldirecteur Han van Eerten van de Joannesschool zei woensdag dat de zaak hem en zijn lerarenteam zeer zwaar op de maag ligt. Professionele hulp is zeer welkom, aldus de directeur. Voor de kinderen van groep 6/7 is extra begeleiding geregeld.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.