Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kritiek op lange voorbereiding rechtzaak Kim de G.

Fabeltjesland

Kim de G., de man die in 2009 in het Belgische Dendermonde twee baby’s en een pedagogisch medewerker om het leven bracht, is drieëneenhalf jaar na zijn daad nog steeds niet gestraft. In België is kritiek op de bijzonder lange voorbereiding van zijn zaak.

Menswaardig afhandelen
Zo foeterde de advocaat van een betrokken gezin onlangs: ‘In Noorwegen slaagt men er in om Breivik in 9 maanden tijd voor de rechter te brengen. De dader heeft bekend, waarom slagen we er niet in om dit op een menswaardige snelle manier af te werken?’ De rechtszaak komt inmiddels wel in zicht van de man die eind 2009 toesloeg in Kinderdagverblijf Fabeltjesland en naast de twee baby’s en de vrouw kort daarvoor ook nog een bejaarde vrouw had gedood die niets met het kinderdagverblijf te maken had.

Veiligheidsmaatregelen
De rechtbank heeft inmiddels besloten dat De Gelder toerekeningsvatbaar was ten tijden van zijn daad en dat er een proces moet volgen met een jury. De moord wekte niet alleen in België, maar ook in Nederlandse kinderopvangorganisaties grote afschuw en angst. Sindsdien hebben veel organisaties geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen.

Bron: nu.nl
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.