Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Krimp gastouderopvang in Zeeuws-Vlaanderen

Krimp gastouderopvang in Zeeuws-Vlaanderen

Het gebruik van gastouderopvang in Zeeuws-Vlaanderen is fors gedaald in 2010. Het aantal bemiddelingen nam af met 17 procent. Volgens de Kinderopvangorganisatie Zeeuws-Vlaanderen is dit te wijten aan de bezuinigingen van de rijksoverheid.

Hard gelag
‘Het is een hard gelag voor de medewerkers dat alle inspanningen te spijt toch het aantal klanten is gedaald’ stelt Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen in het jaarverslag van 2010. Met de inspanningen wordt de scholing bedoeld waar gastouders sinds vorig jaar aan moeten voldoen. In samenwerking met ROC Westerschelde behaalde 70 procent van de gastouders het vereiste diploma Zorg en Welzijn-niveau 2.

Groei over de hele linie
Over de hele linie kende de organisatie overigens wel een forse groei, onder meer door een fusie met de peuterspeelzalen in West-Zeeuws Vlaanderen en de overname van vier speelzalen in Terneuzen. Het aantal plekken in de kinderopvang steeg in 2010 van 413 naar 534, bij de buitenschoolse opvang van 726 naar 987 en in peuterspeelzalen van 71 naar 287.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.