Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korein neemt stichting Jeugd & Beroep over

Korein neemt stichting Jeugd & Beroep over

Kinderopvangorganisatie Korein krijgt Stichting Jeugd & Beroep onder haar vleugels. Deze stichting vervult een grote rol als kenniscentrum voor wetenschaps- en techniekeducatie voor kinderen en jongeren in de regio Zuidoost Brabant.

Meer interesse in techniek
Vooral de buitenschoolse opvang van Korein zal profiteren van deze samenwerking. Jeugd & Beroep ziet in de doelgroep van Korein een belangrijke omgeving om interesse in techniek te bevorderen. De bso bereikt steeds meer kinderen. Ook het aantal brede scholen en Spilcentra, waar basisonderwijs en kinderopvang samenwerken, neemt in hoog tempo toe. Vanuit Korein wil Jeugd & Beroep de dienstverlening voor jonge kinderen verder uitbreiden.

Eindhoven: slimste regio
De zes medewerkers van Jeugd & Beroep haken aan bij het team Activiteiten van de afdeling Pedagogiek & Kwaliteit van Korein. Jeugd & Beroep presenteert zich als afzonderlijk bedrijfsonderdeel. De gemeente Eindhoven verstrekt veel subsidie aan Jeugd & Beroep. Onlangs werd Eindhoven en omgeving uitgeroepen tot slimste regio ter wereld. de stichting werkt ook mee aan de doelstelling van Nederland om in de top 5 van economieën te komen. Voldoende aanwas van jongeren in technische opleiding en beroepen is hiervoor een belangrijk voorwaarde.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.