Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Koningskinderen start gouden en zilveren opvang

Gouden

Koningskinderen met vestigingen in Bussum, Naarden, Laren en Hilversum, biedt vanaf 1 april kinderopvang aan in een uitgebreide (gouden) en een eenvoudigere (zilveren) variant. Het verschil zit hem niet alleen in de uurtarieven, maar ook in de voedingsmiddelen, die op de gouden groep van een A-merk en biologisch zijn en op de zilveren groep van een huismerk.

Met de maatregelen wil Koningskinderen de opvang toegankelijker maken. De dienstverlening wordt nog verder uitgebreid met een peuteropvang in de ochtenduren en een achtpluslocatie waar de oudere kinderen kunnen chillen, gamen en hulp kunnen krijgen bij hun huiswerk.

Horizontaal/ verticaal
De gouden en zilveren opvang wordt eerst alleen gestart in de dagopvang bij vier van de zeven locaties. Per locatie wordt één zilveren groep opgericht. Deze groep is, in tegenstelling tot de andere groepen, verticaal. Waar de reguliere groepen verruimde openingstijden hanteren tot 19.00 uur, sluit de zilveren groep altijd om 18.00 uur. De warme maaltijdservice voor tussen de middag, of om mee te nemen naar huis, is alleen beschikbaar voor kinderen en ouders van de gouden groepen.

Uurtarief
Het maandelijkse kostenplaatje ziet er onder aan de streep ook heel anders uit voor ouders die kiezen voor zilver. Door het uur minder, betalen ouders standaard minder voor een opvangdag op een zilveren groep. Het uurtarief is 90 cent goedkoper en komt uit op € 6,28, tegenover € 7,16 op een gouden groep.

Schot in de roos
Volgens Jelmer Kruyt van Koningskinderen zijn de eerste reacties overweldigend en lijkt het plan ‘een schot in de roos’. ‘Zowel onze eigen klanten als ouders van buitenaf reageren zeer enthousiast. Wij kunnen niet wachten om hier per 1 april mee van start te gaan.’

ANP Photo, Evert Elzinga

8 REACTIES

  1. Flexibel? Vernieuwend? Wij zijn altijd al flexibel geweest met juiste kijk op kind en ouder. Voor ons gevoel wordt hier duidelijk onderscheid gemaakt tussen kinderen. Of ouders anders kunnen gaan inkopen en dat flexibliteit moet, dat weten we denk ik allemaal al veel langer. Wij passen dat al vier jaar toe. Maar bij ons zal ieder kind op gelijkwaardige wijze worden benaderd. Luister even terug naar de radio-uitzending van gisteren over deze kinderopvang. Ja, het is bewezen dat een kind onderscheid voelt. Waarom zou je dit met dit concept van Koningskinderen voeden! Het kan ook anders. Ook met de goede tarieven! En zonder onderscheid! Villa Cardan kan dat, kan kwaliteit leveren zoals een ieder dat doet of zeker wil doen. En er zijn er veel meer! Gelukkig!

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een vreemde en eenzijdige reacties zeg… Ik vind dit juist een heel goed idee, want zo krijgen ouders tenminste een keuze. Waarom zou je immers betalen voor uren die je eigenlijk nooit gebruikt? En waarom zou je betalen voor biologische producten, als je het huismerk ook prima vindt? Bovendien zijn er ouders die zweren bij een verticale groep, terwijl ik me ook kan voorstellen dat andere ouders juist wat extra willen betalen voor een horizontale leeftijdsindeling.. En in een tijd van crisis, maakt nu eenmaal niet iedereen dezelfde keuzes.
    Er zijn genoeg voorbeelden van producten/diensten waar je als klant wat te kiezen hebt, waarom zou dat niet kunnen in de kinderopvang? Zo lang de basis kwaliteit maar goed is. Toevallig ken ik dit bedrijf een beetje en ik kan je vertellen dat zij juist hele hoge kwaliteit aanbieden. Dus de variant ‘zilver’ heeft waarschijnlijk nog steeds een hogere kwaliteit dan heel veel andere crèches!!
    Koningskinderen, veel succes ermee!

  4. Wat een briljant plan. Dat kunnen we overal wel invoeren. Dat je gouden klas zit op school, even naar de gouden huisarts of tandarts en lekker veel boeken lenen op de gouden afdeling van de bibliotheek. Een paspoort haal je sneller bij het gouden loket en in het gouden zwembad is het lekker rustig en het water net wat warmer. Als je ouders ooit wat minder gaan verdienen, geen nood, want je kunt altijd nog gebruik maken van alle zilveren varianten. Voor mensen in echte financiële problemen kan er natuurlijk altijd een bronzen of ijzeren variant worden toegevoegd, uitstekend idee toch…waar was dat ook weer, in India, daar hebben ze toch ook zo iets en dat werkt toch prima…????

  5. Waar gaat het toch naar toe met de kinderopvang? Voor een betere kwaliteit meer betalen? Kwaliteit moet in heel nederland hetzelfde zijn. Namelijk op alle locaties ”Goud”. Dat verdienen alle kinderen. Ook als je ouders een iets dunnere portemonnee hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.