Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Koning, bied excuses aan voor de toeslagaffaire’

Enkele door de toeslagenaffaire gedupeerde ouders vragen koning Willem-Alexander in een brief om excuses en om hulp. Ze vinden dat hun problemen nog lang niet zijn opgelost en hopen dat de koning iets voor hen kan betekenen, al was het maar omdat de dwangbevelen in zijn naam zijn verstuurd.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima op weg naar de Troonrede. Foto ANP Patrick van Emst

In hun brief verwijzen de gedupeerden naar alle berichten die zij de afgelopen jaren ‘uit naam van de koning’ ontvingen, aldus de Volkskrant. ‘Dagvaardingen, dwangbevelen en brieven in uw naam werden bij ons op de voordeur geplakt’, schrijven ze. ‘Ook u bent in onze ogen verantwoordelijk voor het leed dat ons en onze kinderen is aangedaan. Bij deze sturen wij eindelijk een brief terug.’

In de Troonrede gaf Willem-Alexander toe dat door het handelen van de overheid in de toeslagenaffaire ‘mensen letterlijk en figuurlijk onrecht is aangedaan. Fouten moeten worden hersteld en wie recht heeft op compensatie moet die zo snel mogelijk krijgen.’

Gratis kinderopvang

De Troonrede bevatte verder geen nieuws over de politieke plannen voor betaalbare kinderopvang voor grotere groepen kinderen dan nu. VVD en D66, de twee grootste partijen en beide kandidaat voor deelname aan het volgende kabinet, hebben hier in een ‘proeve van een regeerakkoord’ een aanzet voor gegeven. Het wachten is nu tot de formatie, die inmiddels al een half jaar duurt, is afgerond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.