Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNGO gaat door met financiële voorlichting

Marianne Velsink
Veel gastouders weten alles over pedagogiek en kinderen, maar hebben minder kennis van ondernemerschap en financiële administratie. Hierdoor lopen gastouders geld mis. Kennisnetwerk Gastouderopvang (KNGO) heeft na een succesvolle reeks voorlichtingsbijeenkomsten besloten een nieuwe ronde bijeenkomsten te organiseren in het najaar van 2015.
Door gebruik te maken van ondernemersvoordelen verdienden sommige gastouders tussen de 8.000 en 25.000 euro.
Door gebruik te maken van ondernemersvoordelen verdienden sommige gastouders tussen de 8.000 en 25.000 euro. - Foto: ANP Xtra

Bij KNGO merkten ze dat de voorlichtingsbijeenkomsten in april en mei 2014 hun vruchten afwierpen. Gastouders werden door hun eigen gastouderbureau/ bemiddelingsmedewerker bijgepraat over verzekeringen, belastingvoordelen, het regelen van een oudedagsvoorziening of een vangnet arbeidsongeschiktheid, de waarde van het investeren in opleidingen en een betere acquisitie.

Ondernemersvoordelen

Dat leidde in veel gevallen tot hogere netto inkomsten, bijvoorbeeld omdat gastouders met succes bezwaarschriften stuurden naar de Belastingdienst om in aanmerking te komen voor ondernemersvoordelen. Dit leverde hen bedragen op tussen de 8.000 en 25.000 euro. Gastouders bleken hun verzekeringen ook vaak niet op orde te hebben. Zo hadden enkelen geen Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven geregeld. Dat kan hen veel geld kosten als het mis gaat. Veel gastouders zijn door de voorlichting ook beter gaan samenwerken met het gastouderbureau met een beter bereik onder potentiële klanten tot gevolg.

Gastouders die aan bepaalde criteria voldoen, zijn ook ondernemers. Veel gastouders weten dit niet en laten daardoor veel belastinggeld liggen. Lees hier waar dat geld te halen valt >>

Training voor gastouders

Gastouderbureaus kunnen zich via de mail (inschrijving@kngo.nl) van KNGO aanmelden om een voorlichting voor hun gastouders in het najaar te organiseren.  Gastouderbureaus die interesse hebben in zo’n training kunnen via KNGO een interne training aanvragen. Zo’n training kost in september/oktober/november 50 euro plus reiskostenvergoeding. Bemiddelingsmedewerkers en houders van een gastouderbureau die zelf de training ‘financiële voorlichting geven aan gastouders’ willen volgen, kunnen hiervoor ook bij KNGO terecht. Deze training kost 495 euro en voor KNGO-keurmerkhouders 395 euro.

Voel je je als gastouder een ondernemer, of staat dat heel ver van je af? Wij zijn benieuwd. Reageer hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.